Tijdelijk verblijf op landgoed Soestdijk

BAARN – Scouting Merhula neemt vandaag op feestelijke wijze de gymzaal op landgoed Paleis Soestdijk in gebruik als tijdelijk onderkomen. Het gebruik van deze locatie alsook opslagruimte op hetzelfde marechausseeterrein wordt gesponsord door de MeyerBergman Erfgoed Groep.

Elf weken na de allesverwoestende brand die het clubhuis van Scouting Merhula platlegde komt de club weer terug in de nabijheid van de oude stek. Ook de vertrouwde plekken in het bos waar al die jaren opkomsten zijn gehouden zijn op loopafstand.

Hulp van anderen
Bij de opening sprak voorzitter Gert Bos over de ondersteuning die de club heeft gekregen van andere scoutinggroepen en het labelterrein in Baarn, van de Groene Inval, Staatsbosbeheer, de Amalia-Astroschool, de gemeente Baarn en het team van Paleis Soestdijk. “Geweldig om te zien hoe in no time de hulp van alle kanten werd aangeboden, voor tijdelijke huisvesting, gebruik van materialen, ruimtes voor opslag en voor vergaderen. En niet te vergeten de ambtenaren van de gemeente die op alle fronten meedenken en processen versnellen. Onze dank naar allen is groot!”

Vertegenwoordigers van de MKWJ worden bedankt voor het tijdelijke gebruik van hun clubhuis.

Het huidige bubbel-protocol van Scouting Nederland staat geen externen toe in de bubbel, waardoor Ton en Maya Meijer-Bergman niet fysiek aanwezig konden zijn. Zij leven wel mee met de scoutinggroep: “Geweldig dat het is gelukt om de scouting een nieuw tijdelijk onderkomen te geven op het landgoed. We wensen hen veel succes en plezier op deze nieuwe plek!”

Nieuwbouw
Na de formele opening is het clubhuis voor de scoutingleden ingewijd met een spel waarin alle speltakken samen, van de jongste bever tot het oudste stamlid, de inmiddels verzamelde inboedel voor catering, spellen en dergelijke, vanuit de tijdelijke opslag naar hun nieuwe plek in het tijdelijke clubhuis hebben overgebracht.
De oude locatie is inmiddels schoon geruimd en wordt nu bouwrijp gemaakt voor nieuwbouw in het nieuwe jaar. Merhula hoopt voor de zomer met de bouw te kunnen starten, maar de aanvangsdatum hangt uiteraard samen met het verkrijgen van bouwvergunning, en met het vergaren van de benodigde financiële middelen.
Donaties voor nieuw spelmateriaal en het nieuwe clubgebouw van Merhula zijn nog steeds hard nodig. Elke bijdrage is welkom. Kijk op: www.merhula.nl
Of kom langs bij onze speelgoedverkooptafels op de Brink in Baarn op zaterdag 27 november tussen 9.00 en 16.30.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voorzitter Gert Bos van Scouting Merhula is beschikbaar voor een toelichting. Bel naar: 06-29728051

Your comment