Handboogschieten

Vanaf maart 2022 is het mogelijk om bij de Merhula een lesje boogschieten van minimaal 1 uur te krijgen. Enkele zeer ervaren boogschieters leggen uit hoe dat in zijn werk gaat en hoe de veiligheid gewaarborgd blijft.
Het boogschieten gebeurt op het terrein van de marechausseekazerne in Baarn waar de Merhula tijdelijk gevestigd is. Er kan op zaterdag of zondag geschoten worden. Tijden zijn in overleg met de coördinator van het boogschieten, Cheryl Borgers, vast te stellen. Je kunt contact opnemen met haar via boogschieten@merhula.nl.
Als je met meerdere mensen komt, wordt dan ook bekeken of dat in te passen is in het tijdsschema.

De kosten bedragen 10 euro per persoon per uur en komen ten goede aan het bouwen van een nieuw clubhuis. Ons oude clubhuis is in september 2021 geheel in vlammen opgegaan.
In de prijs is een kop koffie/thee of limonade inbegrepen.

Nog even wat praktische zaken:

 • Voor wie bestemd: iedereen van 7 jaar en ouder. Er zijn handbogen in diverse afmetingen.
 • Beperking? Heb je een lichamelijke of geestelijke beperking? Overleg dan even of dat het boogschieten ook voor jou mogelijk is.
 • Bestemming: de oude Marechausseekazerne, Amsterdamsestraatweg 13, 3744AA Baarn
 • Route: vanaf de doorgaande Amsterdamsestraatweg (tussen de A1 en Soest), rijdt je bij km-paaltje 35,9 het bos in op een verharde weg; na een verkeersdrempel 2x rechtsaf.
 • Parkeren; dat kan voor het grote gebouw van de kazerne.
  Als daar geen plek is, kan je iets verder door een toegangshek rijden en parkeren achter het grote gebouw. Voor fietsers is er binnen het hek een grote fietsenstalling.
 • Op het tennisveld binnen het hek is de boogschietbaan.
 • Betalen: svp contant aan de boogschietcoördinator of ter plekke via een QR-code-scanner van je bank-app op de bankrekening van de Merhula.
 • Toilet: naast het tennisveld is een gymzaal; aan de achterkant van de gymzaal is een toilet dat door bezoekers/ouders/klussers wordt gebruikt.
  Dit om zo min mogelijk het spel van de jeugdleden, die hun normale opkomst hebben, te verstoren.
 • Regenachtig weer: bij twijfel wordt in overleg met de coördinator bepaald of de les doorgaat, verzet wordt of vervalt.

Tot slot: we hopen dat je veel plezier gaat beleven bij het boogschieten.

Sport Cliparts Boogschieten » Animaatjes.nl