Obligaties bestellen

BETER DAN JE GELD OP DE BANK ZETTEN!

Voor de bouw van haar nieuwe clubhuis in de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn wil Stichting Scouting Merhula een lening aangaan van maximaal € 50.000. Naast de lopende acties, willen we deze mooie aanbieding realiseren waarbij de hulp beloond wordt met een ontvangen rente.

Stichting Scouting Merhula geeft daarom een obligatielening uit. Via deze lening willen wij € 50.000,- bij elkaar brengen. Het kapitaal wordt niet verkregen door een lening bij een bank, maar wordt bij elkaar gebracht door een groot aantal mensen die allemaal een relatief klein bedrag aan ons uitlenen. Wij zetten 100 obligaties uit van € 500,- elk, tegen een rente van 1,5% per jaar. Wij betalen de rente tegelijk met de aflossing uit. U kunt hierop inschrijven.

Vanaf 1 januari 2029 beginnen wij met aflossen. Vijftien jaar lang loten wij jaarlijks zes obligaties uit; het laatste jaar zijn de laatste 10 aan de beurt. De houders van de uitgelote obligaties ontvangen hun inleg terug met de opgebouwde rente; de houder kan dan ook aangeven dat de rente niet betaald hoeft te worden. U helpt hiermee een leuke scoutinggroep aan een mooi gebouw.

Hoe gaat het bestellen van een obligatie?

  • Je bestelt één of meerdere obligaties via deze link: opgaveformulier.
    De prijs per obligatie is 500 euro. We gaan er vanuit dat je de voorwaarden over deze aanschaf gelezen hebt.
  • Je krijgt een bevestiging van ons met een betaalverzoek
  • Na ontvangst van de betaling ontvang je een genummerde obligatie.

Alvast ontzettend bedankt voor je bestelling!