Scouting Merhula komende 40 jaar op Landgoed Soestdijk

PERSBERICHT

Merhula en Meyer Bergman Erfgoed Groep tekenen huurovereenkomst

27 september, Baarn – Scouting Merhula heeft vandaag een nieuwe huurovereenkomst getekend waarmee zij de komende 40 jaar verzekerd is van een plek op het landgoed Paleis Soestdijk. Met het nieuwe contract kan zij ook een nieuw clubhuis realiseren.

Eerder was er onzekerheid over de toekomst van de scoutingclub op het landgoed omdat er sprake van een 30-jarig contract. Deze huurperiode was voor Merhula te kort om de investeringen in een nieuw clubhuis financieel te dekken. Een 40-jarig contract maakt dit wel mogelijk. Ook zijn er ruimere afspraken gemaakt waardoor de ouders hun kinderen zonder parkeerkosten kunnen halen en brengen (kiss & ride).

Tijdelijk onderkomen

Naast een vast huurcontract tussen de MeyerBergman Erfgoed Groep en Merhula, is vandaag ook een tijdelijke overeenkomst gesloten voor het gebruik van één van de garages op de Marechausseekazerne als tijdelijke opbergruimte. Zo gauw de vergunningen rond zijn, zal ook de Gymzaal als tijdelijk scouting onderkomen ter beschikking worden gesteld. Merhula heeft deze ruimtes nodig vanwege de brand die vorige maand het clubhuis volledig in de as heeft gelegd. Met de tijdelijke locaties kan zij de komende tijd haar activiteiten alsnog voortzetten.

Gert Bos, voorzitter van Merhula, is blij met de nieuwe overeenkomst: “Met dit contract kunnen we investeren in de toekomst. We zijn heel blij dat we er nu uit zijn en dat we vooruit kunnen met het realiseren van ons nieuwe clubhuis. Zeker na de brand is dit een fijne opsteker. En ook dat er nu uitzicht is op een tijdelijk onderkomen geeft ons hoop.”
Dat geldt ook voor Ton en Maya Meijer-Bergman van de MeyerBergman Erfgoed Groep: “We zijn blij dat we er nu samen uit zijn en dat de toekomst voor Merhula op het landgoed is zeker gesteld. Het is daarnaast hartstikke mooi dat we ze na de noodlottige brand ook op korte termijn kunnen helpen met een tijdelijk onderkomen.”

Wanneer Merhula mag starten met het bouwen van een nieuw clubhuis is nog onzeker en hangt mede af van het afronden van het bestemmingsplan. De gemeenteraad en het College van B&W hebben toegezegd hier medewerking aan te verlenen.

Donaties voor nieuw spelmateriaal en het nieuwe clubgebouw van Merhula zijn nog steeds hard nodig. Elke bijdrage is welkom. Kijk op: www.merhula.nl

Door brand getroffen scouting op Soestdijk tekent contract met de Meyer Bergman Erfgoed Groep. Foto: Caspar Huurdeman.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voorzitter Gert Bos van Scouting Merhula is beschikbaar voor een toelichting. Bel naar: 06-29728051

Your comment