Help! Het dak van Merhula moet erop

Er is nog geen aannemer gevonden, maar de bouw van het nieuwe clubhuis van Scouting Merhula is al klein beetje begonnen. Het meeste geld voor de bouw hebben de scouts via acties ingezameld. Nu het dak nog! Daarvoor is Merhula een crowdfundingactie gestart.

“We hopen dat de mensen in Baarn ons steunen bij het laatste stukje van het nieuwe clubhuis via  https://gofund.me/fd5c7922. Wat is een clubhuis zonder dak? De scouts hebben op allerlei manieren actie gevoerd. Ook zijn we blij met een aantal vriendelijke sponsors. Maar we zijn er nog niet,” vertelt Gert Bos, voorzitter van Merhula. “Toen ons gebouw in september 2021 afbrandde, zijn we gelijk begonnen met allerlei manieren om geld en spullen in te zamelen voor een nieuw clubhuis. Geweldig om te zien hoe onze scouts, groot en klein, hun aandeel hebben geleverd. Nu het dak nog! We willen met de actie 30.000 euro inzamelen.”

Stap 1 is gezet
De straatkast voor gas en elektriciteit is nu alvast geplaatst. Binnenkort realiseert Stedin hierop de aansluitingen. “Een mooie start. We hopen daarna snel met de bouw te kunnen beginnen. Een deel gaan we zelf doen, met hulp van de scouts en ouders, maar voor het gebouw hebben we natuurlijk een goede aannemer nodig. Het vinden van een aannemer blijkt helaas lastig. Er is veel werk voor hen en de prijzen zijn hoog. We zouden graag samenwerken met een aannemer uit de buurt. Tips daarvoor zijn ook van harte welkom bij secretariaat@merhula.nl. We hopen ons clubhuis met Baarnse en Soester vereende krachten te kunnen realiseren!”

Your comment